joi, 31 august 2017

NĂSTASE CĂTRE MAIA SANDU: A MURIT IUBIREA NOASTRĂ



Maia Sandu și Andrei Năstase și-au îndemnat simpatizanții să iasă pe 17 septembrie la un protest în fața Parlamentului pentru a-și manifesta dezaprobarea față de acțiunile Guvernului Filip. Cei doi au anunțat că manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş spre Teleradio-Moldova unde vor picheta sediul televiziunii moldovenești. De aici.


Cei doi politicieni moldoveni anunțau la începutul verii, că opoziția extraparlamentară va organiza proteste împotriva schimbării Codului Electoral. 


Am observat că această conferința de presă a fost dominată de membrii partidului condus de Andrei Năstase.  În afară de Maia Sandu, nici un alt membru de vază al Partidului Acțiune și Solidaritate nu a fost prezent. Nici liberal democrații moldoveni, formațiune politică cu care, atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase au avut conexiuni politice, nu au fost invitați să participe. Conferința de presă a aparținut lui Năstase. Maia Sandu a făcut doar figurație. 


Amintesc că, pe 29 august, Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Procuratura Generală a Republicii Moldova un „denunț penal” împotriva președintelui Igor Dodon în care este acuzat de „trădare de patrie” și de „ațâțarea vrajbei și dezbinării” în societate. 


Anunțul despre desfășurarea manifestațiilor de protest a avut loc peste o zi. Semn că Andrei Năstase a devenit invidios pe acțiunea inițiată de echipa condusă de Maia Sandu.


Nu este pentru prima oară când Platforma DA încearcă să o pună în umbră pe Sandu. Amintesc că, recent, într-un interviu de presă, Alexandru Slusari, vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a afirmat că Partidul Acțiune și Solidaritate așteaptă distrugerea PPDA, pentru ca să-i preia electoratul. De aici.


Constat că invidia activiștilor Platformei DA este mai veche. În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, în timpul unei discuții cu alți activiști ai Platformei DA, Slusari a numit-o pe Maia Sandu ”oaie”. Nici Andrei Năstase nu a fost mai galant cu Maia Sandu, tot în campania electorală liderul Platformei DA afirma că liderul PAS este femeie și nu poate deveni un lider politic  important.


Se pare că acesta a fost motivul pentru care, la conferința comună de presă, liderul PAS a fost plasată la distanță de Andrei Năstase departe de centrul atenției publice. Liderul Platformei DA consideră că Maia Sandu nu mai contează, deci nu ar trebuie să fie în mijloc.


Retragerea lui Andrei Năstase din cursa prezidențială de anul trecut a fost pentru acesta o umilire publică pe care nu o poate uita. Există suficiente voci în echipa Partidului Platforma DA care consideră că “Maia cu PAS-ul ei trebuie sa dispară ca formațiune politică, pe dreapta trebuie să existe doar partidul lui Năstase”. De aici.


Regia conferinței de presă desfășurată pe 30 august demonstrează că Andrei Năstase se consideră superior președintelui PAS și că își dorește dispariția acestei formațiuni politice. Liderul Partidului Platforma DA  a anunțat deja că formațiunea pe care o conduce nu va face alianță electorală cu partidul condus de Maia Sandu: „Vom spune lucrurilor pe nume şi vom spune că ne pregătim pentru parlamentare, iar la parlamentare formațiunea pe care o conduc va merge la alegeri în mod separat”.  

Care a fost rolul prezenței liderului PAS la această conferință de presă? Figurație ori transfer de imagine? 


Maia Sandu l-a declarat pe președintele Dodon trădător de țară chiar de Ziua Independenței, Năstase și echipa lui au vrut să le fure celor din PAS acest plus de imagine.

În înghesuiala de pe dreapta politică moldovenească politicieni își pun unul, altuia piedici. Când doi se ceartă, al treilea câștigă.  

2 comentarii:

  1. bravo vitea poti pastra atit chilotii lui a.nastase cit si chiloteii m.sandu (stim cati place!)

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bate gindul ca rusoaica ta te-a trimis dupa VB in comanda ploh,e o strategie buna singurul se pare cu oua

    RăspundețiȘtergere