sâmbătă, 26 iulie 2014

VEVERIȚA, BOALA PAHARULUI ȘI RUȘII

Propaganda oficială de la Moscova afirmă că poporul rus este de nebiruit. Desigur. Am toată convingerea că ruși sunt de neînvins atunci când sunt cu capul limpede și nu au consumat bere cu vodcă. În Republica Moldova circulă o spusă de producție sovietică - vodca după bere, e plăcere. Nu e! Dimpotrivă este calea cea mai scurtă de a căpăta un delirium tremens de toată frumusețea. Dacă nu știți ce-i asta vă explic - e boala paharului! E delirul bețivului și halucinația vizuală sau auditivă a acestuia, tremurul feței și al mâinilor, transpirația abundentă, accelerarea a ritmului cardiac, febra, aprecierea greșită a realității, agitația psihomotorie severă, și dereglarea periculoasă a frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale.

 Așa că de ce să mai depui eforturi armate pentru a-i birui pe ruși? Nici nu e nevoie să-l birui! Consumatori de vodcă în cantități industriale, rușii au putut apăsa pe butonul de lansare al unei rachete sol-aer. Posibil că ei au apăsat și pe butonul roșu cu inscripția "Autodistrugere"!

În limba rusă - simtomele descrise mai sus poartă numele de "belaia gariacika", folclorul citadin a prescurtat denumirea prefăcând-o în "belăcika" - ceea ce în limba română ar însemna "veveriță". 
Poanta din fotografia din imagine este înțeleasă doar de locuitorii din spațiul sovietic - vodca se numește veverița și spune că vine cât se poate de repede. Rușii au umor - vor să-i prindă coma alcoolică cât mai repede! 

Un comentariu: