vineri, 19 mai 2017

FRICA LUI KARAMALAK, ȚOPA ȘI USATÂI ȘI CONTINUAREA DERATIZĂRII



În timp ce guvernarea de la Chișinău coordonează cu oficialii români agenda de implementare a Acordului de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, președintele formațiunii politice „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, aflat la Moscova, cheamă populația R. Moldova să continue protestele împotriva modificării sistemului electoral. De aici.


Politicianul fugar spune că, în cazul în care cetățenii moldoveni  nu vor protesta într-un mod masiv la proteste, victoria opoziției extrparlamentare se va îndepărta și mai mult. „Îi chem pe locuitorii Chișinăului să iasă la proteste. Înțeleg că în zilele de odihnă toți preferă să stea acasă, dar în cazul acesta am putea să ne trezim fără patria noastră, fără un viitor pentru copii noștri”, a spune Usatîi.


Și vicepreşedintele Partidului Platforma DA,  Alexandru Slusari spune că, „este imperios necesar ca protestele să fie continuate”. „Bătălia pentru menţinerea actualului sistem electoral poate fi ultima luptă a societăţii şi opoziţiei împotriva dictaturii”, declară politicianul moldovean. De aici.


Este evident că, dincolo de acordul politic privind păstrarea actualului sistem electoral existent în Republica Moldova, ai căror semnatari sunt atât domnul Usatâi cât și domnul Andrei Năstase, alături de domnul Voronin, doamna Maia Sandu și domnul Cibotaru, între primii doi există un pact de altă natură.

Comentatorii politici au semnalat că există suficiente semne care vorbesc despre o coordonare a agendei de proteste a celor doi politicieni. Pe 3 februarie 2017, atunci când, în fața statuii lui Ștefan cel Mare, câteva zeci de persoane membre ale formațiunii politice conduse de Renato Usatâi, au manifestat alături de lideri ai formațiunii conduse de domnul Năstase în favoarea protestatarilor bucureșteni, s-a efectuat primul exercițiu de comunicare ai echipelor de coordonatori de protest ai celor două formațiuni. Domnul Usatâi și domnul Năstase au vrut să vadă,  în practică, modul comun de funcționare al viitoarelor proteste. A fost un moment prielnic pentru ca lozincile lor să fie verificate - de la Trezește-te Moldova, la Dodon hai în stradă, și Jos Plahotniuc! Sloganele lui Usatîi și ale celor de la Platforma DA. De aici.


Probabil, de asta, emisarii domnului Usatâi se vor afla zilele acestea la Comrat și Bălți, două binecunoscute regiuni ruso-file, iar domnul Năstase a anunțat deja că se va duce la Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, regiuni din nordul Republicii Moldova despre care se cunoaște că sunt proruse. Este clar că, sub pretextul întâlnirilor cu cetățenii moldoveni, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, va solicita populației să participe la anunțatele proteste din 28 mai. De aici.


Zilele trecute, mai mulți activiști ai societății civile moldovene, printre care și doamna Natalia Morari, au chemat cetățenii moldoveni să-şi învingă temerile şi să participe la un marş intitulat simbolic „Fără frică”. Este vorba de marșul comunității LGBT din Republica Moldova. 
Doamna Morari nu a scăpat prilejul de a se victimiza afirmând că nu îi este frică de amenințările primite pentru că practică un jurnalism liber: „Am fost filmată în timp ce făceam amor cu partenerul meu. Mi s-a spus de la Procuratura Generală să am grijă de hainele mele pentru că acolo ar putea fi găsite droguri în timpul unor percheziţii care ar putea să aibă loc. Îmi pare rău că am ajuns să trăim într-o societate în care să faci jurnalism liber este periculos. De aceea eu şi ies la marş, pentru că vreau să trăim într-o societate fără frică”, a menţionat jurnalista. De aici.



Probabil îndemnul pe care îl face doamna Morari, de a participa „fără frică” la un marș în favoarea comunității LGBT, este de fapt o metodă prin care își îndeamnă fanii să participe și la preconizatele manifestări din 28 mai. O metodă de manipulare a subconștientului societal moldovenesc. Nu cred că este de mare interes pentru cetățenii moldoveni să afle cu cine își petrece nopțile doamna Morari.  Domnia sa ar fi trebuit să spună în mod deschis că susține comunitatea LGBT și că își invită fanii să facă la fel. 


Protestele desfășurate pe 14 mai, au fost fără mare impact politic și social. Organizatorii, ascunși sub masca unor ONG-uri, și-au dorit ca ele să aibă un număr mai mare de participanți. Comparativ cu protestele din 2016, manifestația a fost aproape ridicolă. De aici disperarea la care asistăm în prezent. Probabil, gruparea Karamalak-Usatâi și Țopa-Năstase încearcă să facă o ultimă manifestare de destabilizare a societății moldovene. 


O nereușită a acestei destabilizări va oferi suficiente resurse Cabinetului Filip să treacă la destructurarea rețelelor coordonate din exterior de către aceste grupuri de interese și îi va oferi coordonatorului coaliției parlamentare suficiente motive pentru a continua deratizarea începută. 


O deratizare care va contribui la posibila integrare treptată a sistemului energetic, financiar bancar și educațional moldovenesc cu cel existent în România. Deratizarea Republicii Moldova de coloana a cincea rusă, infiltrată în rețelele de interese coordonate de Karamalak-Usatâi și Țopa, este un pas necesar pentru a ancora definitiv spațiul dintre Prut și Nistru în occident. Acolo unde îi este locul!  

4 comentarii:

  1. BLA, BLA, BLA

    Fara UNIRE , batem apa in piua.
    Noi, Maldafanii, suntem smekeri. Noi facerm treaba "" a la Russe "". Ii luam banii lui IOHANNIS si Unirea la pastele cailor. Pentru ca noi, Maldafanii, suntem mai desteptzi decat Nemtzii. Ii ducem pe romani cu zaharelul ::::ba Unire, ba Integrare, ba independentza, ba infratzire, ba Orice numai bani sa ne dea.

    Tavarici Nikitus, ce bine vorbesti, exact ca tavarici DODONOFF.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bred intr-o directie. Nichitus mai schimba cozireocul, fii mai multilateral, nu te vinde pentru 30 de bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iaca jigodie, n-am mai vazut in viata mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie de privit actiunile lui Usatii si Dodon ca un tandem. Aici rolul pregatit de FSB pentru Usatii este de a fi un fel de buldozer care-i face drum lui Dodon, omul Kremlinului in care a castigat presedentia RM, iar acum spre victoria socialistilor in parlamentul RM.

    Si aceasta politica ruseasca se vede ca da roade in R Moldova.

    Ce exemple mai trebuie ca sa fie clar cine e Usatii? Usatii, care a finantat cu un milion asa numitul referendum din Gagauzia, Usatii care a fost in Crimeia anexata de Rusia si s-a intalnit cu Aksionov pe care l-a felicitat. Usatii, care a felicitat asa numitii "eliberatori ai Moldovei" din Balti de ocupatia romano-fascista...

    Chiar isi inchipuie cineva ca in Rusia e usor sa se afle cineva, care ar da careva suspiciuni Rusiei?

    RăspundețiȘtergere