vineri, 13 ianuarie 2017

ȘI TOTUȘI CE SE ÎNTÂMPLĂ LA JURNAL TV ?



Conducerea Jurnal Trust Media a difuzat un comunicat de presă în care afirmă că proprietarul clădirii în care trustul media a activat timp de șapte ani a hotărât să rezilieze contractul de locațiune. Conducătorii acestui trust media consideră că gestul proprietarilor clădirii Sky Tower este unul politic și o amenințare la adresa libertății presei. Potrivit comunicatului difuzat de luni, 16 ianuarie 2017, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale. De aici.


La rândul lor, proprietarii Sky Tower, compania “Capital Estate” S.R.L. a difuzat un comunicat de presă în care vine cu precizări în legătură cu motivele care au stat la baza rezilierii contractului de închiriere a „Jurnal de Chişinău Plus” SRL (Jurnal TV/Jurnal Trust Media). În comunicat se spune că decizia de reziliere a contractului a fost luată din cauza faptului că Trustul Media avea datorii la plata chiriei. „Decizia de a rezilia Contractul de Locaţiune a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale şi legale, după mai multe negocieri şi tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei. Din păcate, obișnuința de neexecutare a obligațiilor contractuale ce țin de achitarea datoriilor durează de mai mulți ani, iar aceasta se răsfrânge negativ asupra activității noastre economice.” De aici.



Divergența existentă între cele două entități juridice este clară: Jurnal Trust Media are datorii către Sky Tower iar proprietarii îi dă afară, urmând ca sumele de bani să fie recuperate printr-o hotărâre a instanței de judecată.



Conducerea trustului mediatic a preferat să acopere posibilele dificultăți financiare cu o perdea de fum: rezilierea contractului de locațiune ar fi un atac la adresa libertății de exprimare. Drept urmare a lansat o campanie de dezinformare în care reducerea emisiunilor proprii și a jurnaliștilor care activează în acest trust mediatic este prezentată ca fiind vina exclusivă a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și că acest lucru înseamnă sfârșitul presei libere din Republica Moldova. Fals. Jurnal TV nu se va închide.



Sunt de acord că a muta dintr-un loc în altul o televiziune este un lucru complicat din punct de vedere financiar. Un spaţiu adecvat pentru un platou de televiziune costă, să-l găseşti nu e un lucru simplu.



Și totuși, ce se întâmplă la Jurnal TV? Dacă acest trust media a fost finanțat de către Victor și Viorel Țopa nu cred că ar fi o problemă ca domniile lor să facă față cheltuielilor necesare pentru găsirea unei noi locațiuni.



Conducerea trustului media se victimizează într-un mod penibil – au avut bani pentru contracte scumpe de procurare a drepturilor de autor pentru filmele difuzate, au avut bani pentru realizarea unor emisiuni de televiziune foarte scumpe și brusc, nu mai au bani pentru a plăti chiria către Sky Tower? Ceva e putred. De ce nu continuă emisia tv dintr-un apartament, ca Dan Diaconescu, pe vremuri? Nu cred că, într-un asemenea scenariu, cineva, fie el și președintele PDM, ar putea să le facă ceva. Amintesc că NIT TV, după ce i-a fost reziliat contractul de locațiune din strada Hâncești, a activat într-un garaj. Abia mai apoi la indicația guvernului Filat i s-a retras licența de activitate. O măsură mult prea drastică pe care nu aș dori să fie aplicată în cazul Jurnal TV.


Perdeaua de fum pe care o aruncă în ochii telespectatorilor fideli ascunde faptul că această campanie de victimizare dă startul campaniei electorale pentru alegerile din 2018. Nu exclud faptul ca, în curând, trustul media să organizeze prin localitățile Republicii Moldova mitinguri de protest la adresa lui Plahotniuc unde să ceară bani de la simpatizanți și, desigur, de la organizațiile internaționale de media. Este dreptul domniilor lor de a vinde simpatizanților această minciună. Este dreptul simpatizanților lor de a o crede. De gustibus, non disputandum.


Dar nu îmi vindeți mie asta. De fapt, este o campanie de manipulare, un mod  prin care Victor și Viorel Țopa încearcă sa ascundă situația în care s-au pomenit după ani de zile de luptă propagandistică împotriva lui Plahotniuc. O situație proastă.



Din înregistrările difuzate de Ana Ursachi s-a văzut că lupta politică în care a fost utilizată arma mediatică cu numele Jurnal TV, nu a fost finanțată doar de Victor și Viorel Țopa. Finațatori au fost, pe rând, și Vlad Filat, Veaceslav Platon și Renato Usatâi. Victor și Viorel Țopa au finanțat doar o treime din cheltuieli, restul banilor au venit o perioadă de la Filat, (perioada protestelor), apoi de la Usatâi, (după proteste) și apoi de la Platon. Dovadă politica editorială a postului. Odată cu încetarea finanțării din partea acestora, pentru domnii Țopa au început problemele financiare.



Repet Trustul Jurnal TV nu se închide. Și nu își mută locația din cauza lui  Plahotniuc. Banii necesari pentru plata jurnaliștilor ori pentru plata chiriei către Sky Tower au fost folosiți în scopuri politice. Care? Le știți deja: finanțarea prostestelor, organizarea Orășelului Libertății din PMAN, procurarea unei formațiuni politice și înregistrarea ei sub o altă denumire la Ministerul Justiției, etc. 

Cel mai grav este însă faptul că jurnaliștii au fost folosiți, i-au compromis și acum se descotorosesc de ei. Alta e surpriza. Deja mulți jurnaliști Jurnal TV migrează/au migrat către grupul media controlat de liderul PDM, iar asta este cea mai mare lecție pe care o va primi conducerea trustului, Val Butnaru & Co – asta înseamnă că nici proprii angajați nu au crezut vreodată în propaganda impusă de foștii lor patroni.

Jurnaliștii au luat exemplul conducătorilor lor - păsările grase nu pot zbura, nu-i așa? 

PS

Păsările grase nu pot zbura a fost motto-ul primelor apariții ale publicației săptămânale Jurnal de Chișinău condusă de Val Butnaru. Publicația a apărut după ce lui Val Butnaru i-a fost reziliat contractul cu GP Flux iar în locul lui a fost numit C.Tănase. Motto-ul respectiv îl avea ca țintă pe C.Tănase. Păstrez primele numere ale acestei publicații și tricoul de la lansare.    


46 de comentarii:

  1. Da nu trageți atenția celor de la Jurnal,ei din start au avut planul să se victimizeze, văzînd clar că pierd in imagine și sprijin. Nu e vorbă în bani, că Țopa îi are cu vagoanele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da poate sa ceara bani de la stat ca sa-i dea datoriile lui Topa fata de proprietarii de la SkyTower?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa se finalizat miliardul si deja nu mai au bani???? Chiar nu le-au mai ramas nimic la Topi din traficul cu arme de prin anii 2000?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, mai citi lingai de funduri pe aici...In frunte cu Nichitus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu Cebotari multumesc ca citesti notele mele de blog. Poti fi, sau nu, de acord cu ele. Presupun ca dumneata, ca o persoana care ai aspiratii europene si iti sunt aproape aspiratiile pentru echitate, demnitate si adevar iti poti manifesta dezacordul in alt mod. Nu-i asa?

      Ștergere
    2. D. Nichitus, manifestarea dezacordului meu este foarte civilizata in comparatie cu d. procurori care arunca cu pumni in fata cetatenilor...
      Au fost timpuri cind v-am admirat, sincer! Dar dvs. mi-ati confirmat, inca odata, cit de tradatoare poate fi firea omeneasca (mai ales moldoveneasca). Dvs ne furati viitorul, visele si aspiratiile prin minciuna dar sa stiti ca intr-o buna zi, ve-ti raspunde pentru tot in fata celei mai dure judecati- a propriei constiinte. Daca dvs. crede-ti ca, totul consta in lucruri materiale, va insela-ti amarnic...Va indemn sa vizita-ti Sectia OncoPediatrie a Inst. Oncologic, poate va ve-ti trezi.

      Ștergere
    3. D. Nichitus, manifestarea dezacordului meu este foarte civilizata in comparatie cu d. procurori care arunca cu pumni in fata cetatenilor...
      Au fost timpuri cind v-am admirat, sincer! Dar dvs. mi-ati confirmat, inca odata, cit de tradatoare poate fi firea omeneasca (mai ales moldoveneasca). Dvs ne furati viitorul, visele si aspiratiile prin minciuna dar sa stiti ca intr-o buna zi, ve-ti raspunde pentru tot in fata celei mai dure judecati- a propriei constiinte. Daca dvs. crede-ti ca, totul consta in lucruri materiale, va insela-ti amarnic...Va indemn sa vizita-ti Sectia OncoPediatrie a Inst. Oncologic, poate va ve-ti trezi.

      Ștergere
    4. Radu Cebotari "judecati- a propriei constiinte" e caracteristica oamenilor cu onestitate. Nichitus nu v-a avea parte de astfel de judecata!

      Ștergere
  5. Si titusi, ce se intimpla? Linsul de funduri cu papion si mincatul de rahat cu gust identic natural de menta continua.

    PS Oare ce anabolizante consumati de sunteti asa de reziztenti???

    RăspundețiȘtergere
  6. Nichitus,Nichitus......................

    RăspundețiȘtergere
  7. Offff... Nichituș, Nichituș.... cât de mult v-am admirat cândva... Și cine/ce ai ajuns... Ne este amar și greață la suflet...

    RăspundețiȘtergere
  8. Știi doar foarte bine, Trustul Jurnal TV nu are datorii curente față de Sky Tower, de ce tirajezi aceste minciuni???

    RăspundețiȘtergere
  9. http://luchianiuc.com/blog/2017/01/14/documente-ce-confirma-datoriile-jtv-catre-skytower/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. las' ca Luchianciuc a mai adus "dovezi" ca spre ex. finantareu PAS-ului de catre Shor:):):)

      Ștergere
  10. Din kkatus o mai iesit o besinica! Mica, dar puturoasa.
    Salutari lui P.Ulinici, spune-i ca sfirsitul e aproape.
    Apropo Victoras in penitenciar ve-i fi in mare apriciere ))) ve-ti imbla impreuna cu Tanase din celula in celula si ve-ti presta servicile voastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constantin Turcu observ ca limbajul pe care il folositi nu este unul civilizat. De asemenea observ ca faceti niste sugestii vag amenintatoare. Presupun ca domnia voastra constientizeaza faptul ca se afla intr-un loc public si ca si in internet exista urme. Este ultima data cand mai tolerez limbajul domniei voastre.

      Ștergere
    2. Victoras ma ameninti cu vr-un dosar? Ce haios mai esti)))
      Ce ti-a trezit nemultumire? Ca te socot de un kktel? Sau compararea cu o putana, nu te satisface?!
      Sau totusi nu ti-a placut intuirea ca sistemul v-a cadea in curind, si urmarile v-or vi grave pentru toti lingaii care il deservesc?
      Nichitus-Nichitus!

      Ștergere
    3. Konstantin Turku, voi cei din gruparea Nastase aveti placerea de a lupta cu "regimul sangeros" de dragul unor ambitii, care doar voi le cunoasteti.

      Voi v-ati asociat cu Dodon si Usatii si timp de un an de zile ati facut mitinguri si demonstratii impreuna, punind batista pe timbal referitor la integrarea Europeana a RM. Voi ati dus lupta fratricida in interiorul electoratului proeuropean si ati naucit poporul incat l-ati facut pe Dodon presedinte RM (Privet de la Putin).

      Chiar de-i zici ofensator "P.Ulinici" dar eu unul nu vad ca el sa tradat poporul nostru. Mai mult rau a facut cei ce s-au declarat Mesia si ca vor scoate Moldova din saracie, dar ajungand in posturi de premier-ministru, deputati - au bagat maina in buzunarul poporului furindu-i banii.

      Poate ca eu nu sunt initiat in toate chestiunile politicii RM, dar sunt fapte incontestabile ca cel pe care-l ofensezi ca "P.Ulinici" a coordonat si condus echipa si a semnat acordul cu FMI, UE a anuntat sprijinirea RM cu 100 mln Euro, Romania a dat deja 60 mln E din cei 150 promisi, Moody's a imbunatatit ratingul... Aste sunt fapte si nu vorbe.

      Desigur ca a sta intr-o parte (sa nu spun dupa gard) si a critica e mai usor decat a face treaba.

      Problema voastra prin declaratiile cu "intuirea ca sistemul v-a cadea in curind" nu coinstiintizati ca deja voi ati pus umarul din greu si l-ati ales pe Dodon - omul Moscovei in functia de Presedinte RM, dar intentionati sa-i mai dati si parlamentul RM lui Dodon, deci interfrontului (botezat in socialisti).

      Eu mai degraba vad in sloganul vostru "sistemul v-a cadea in curind" doar tendinta voastra sa ajungeti la treuca puterii si sa va capatuiti. Asa ca un clan sa schimbe alt clan si nimic mai mult.

      Ștergere
    4. Vad ca pui in merit mare imprumuturile care ne sint oferite? Care in cele din urma cad in buzunarile intereselor de partid; Si care ulterior le intoarcem tot noi cu dobinda?!
      Mai bine spunem: de ce cu toate pirghiile pe care le are Piticul nu s-a intors nici un leu din miliardul furat(dar cum sa-l intorci daca singur l-ai furat)
      Vreu sa ascult versiunea ta despre dosarul lui Sor. Cum omul implicat direct in furt de milioane, se simte ok la libertate?
      Ce spui despre sistemul total corupt in care azi ne inecam? Si despre saracia si degradarea care este mai inalta ca niciodata?
      Sgarigan! si lasa tu povestea despre Dodon ! Toata lumea stie cine la pus in functia data. Sa crezi ca intr-un stat captiv, oligarhul i-ar permite lui Igoras sa devie presedinte fara o intelegere prealabila, este stupid!

      Ștergere
    5. Te inseli amarnic, daca consideri pe Dodon o poveste.

      Vezi opinia lui Oazu Nantoi (si comentariul meu) aici:
      https://www.youtube.com/watch?v=n2DiqdWCpcA&t=6s
      -----------
      15 ianv. 2017

      Oazu Nantoi. Deşi a promis public la învestirea sa în funcție (23 decembrie) că va fi „preşedintele tuturor”, Dodon nu a făcut în perioada de după învestire decât să cânte în struna sentimentală a Moscovei: a eliminat limba română de pe site-ul Președinției, l-a demis prin decret pe „pro-NATO”-istul de la Apărare, Anatol Șalaru, i-a retras cetățenia ex-președintelui României, Traian Băsescu, a dat jos drapelul UE de la Președinție, a avertizat americanii că închide Centrul NATO la Chișinău, că va federaliza R. Moldova, după care a mers la Tighina, s-a închinat „președintelui” rmn, Vadim Krasnoselski, și l-a asigurat că nu va cere retragerea munițiilor și trupelor ruse din Transnistria.

      Sursa Video: www.ZdG.md

      Ștergere
    6. "Te inseli amarnic, daca consideri pe Dodon o poveste."
      Sgarigan! tu din ce sistema solara esti?

      Ștergere
    7. Konstantin, sistemul solar e unical. Restul stelelor si respectiv sisteme isi au demumirele lor proprii. Asa ca, Konstantin, suntem in aceasi oala :))

      Voi, Konstantin, in loc de o problema ati creat inca o alta problema - Dodon (omul Moscovei). Voi, Konstantin ati adus interfrontul (asa zisii socialisti) la putere in RM. Si ceea ce a subliniat Oazu Nantoi e doar inceputul politicii Kremlinului in R Moldova. Asa ca, Konstantin ar fi bine sa va luati responsabilitatea pentru ca l-ati facut pe Dodon presedinte RM.

      Ștergere
    8. Eu ii spun despre relatia strinsa Plohotniuc-Dodon! Iar el i-mi spune despre chit de populist si mirsav este Dodon! De ce in camania electorala n-ati spus-o pe la porno-canalul vostru Publika cine este Dodon; si ce pericol el prezinta!
      Trol! la intrebarile mele anterioare,sa inteleg raspun n-ai!???

      Ștergere
    9. "Voi, Konstantin ati adus interfrontul (asa zisii socialisti) la putere in RM."
      sgarigan! tu precis ai deriglari la capusor!
      Chiar daca nu ar fi un personaj Plahotniuc, care la inscaunat pe Dodon la presedentie prin CC si CEC si propaganda televiziunii, sa presupunem ca am ramine la vechiul sistem a alegerii presedintelui!
      In 2018, Dodon ar lua 60% din parlament! S-au la voi capul nu judeca?

      Ștergere
    10. Nu Constantin, daca intr-adevar te intereseaza pmdv, atunci iata-l:

      Konstantin: pui in merit mare imprumuturile care ne sint oferite?

      Pun. Deoarece tot timpul e bine pentru orice tsara daca intra bani grei in ea. Asta inseamna drumuri bune, calitatea alimentarii, constructiilor... asta inseamna ca parintii nostri vor trai putin mai bine, copii vor avea studii mai calitative. Si Italia, si Franta, si Germania au mari datorii dar lumea acolo traieste in conditii umane si nu mor in masa, nu fug in exzod din tsara …

      Konstantin: Vreu sa ascult versiunea ta despre dosarul lui Sor.

      Acest Sor e un hot pe care l-a creat Filat oferindu-i beneficii in schimbul banilor furati de la BNM. Mafia lui Filat a facut mai mult rau deoarece oamenii Moldovei au crezut in el ca la un Mesia care ii v-a scapa din saracie. Insa, el a creat o mafie cu Sor si au pradat banii poporului RM.

      Konstantin: Ce spui despre sistemul total corupt in care azi ne inecam?

      Acest sistem a fost creat nu de azi si nici de ieri. O astfel de situatie nu este know-how-ul pur moldovenesc. Si Romania era plina de astfel de oligarhi-echivalenti ca Plahotniuc, Oleg Voronin, Filat, Sor samd inainte de integrarea Europeana. Solutia eliberarii de hoti a venit odata cu integrarea Europeana a Romaniei din 2007. De atunci merge reusit ‘decapitarea’ caracatitei coruptiei din sistemul politic romanesc, de coruptia in Romania si lucrul continua cu succes si azi. Eu si acum dar si un an in urma eram sigur ca linia noastra e sa urgentam integrarea RM in UE ca prima etapa. Ca dupa ce vom trece aceasta punte, cu ajutorul Europei sa trecem la etapa a doua in lupta cu coruptia ca si Romania.

      Pe de alta parte si eu am sustinut demonstratiile pina in momentul cand am vazut ca escrocul A.Nastase in ianuarie 2016 s-a asociat si coalizat cu Dodon (omul Kremlinului) si Usatii (omul gruparilor criminale din Moscova) . V-a dus de nas escrocul de Năstase, care este la rindul lui exponentul altor hoți si oligarhi - Topii, pentru care e venit cu misiunea de-ai elibera, pentru un onorariu gras. Si ambițiile lui de parvenit si profitor au prevalat față de valorile noastre naționale, istoria noastră, față de integrarea noastră Europeană in care a pus batista pe tambal.
      Acei din grupa lui Năstase sunt trădători si aventurieri. V-ați unit cu Dodon si Usatii si l-ați făcut presedinte pe aventurierul si Iuda de Dodon. Ați trădat poporul, ați trădat elevii, care n-au nicio vină, dar omul moscovei căruia i-ați pus umărul să devină presedinte, impreună cu kremlinul va impune scolarii si studentii să invețe istoria ruseasca ticluita de imperiul rus. Deja dondon a declarat in numele nostru că dezbinarea poporului nostru la 1812 si raptul Basarabiei de imperiul rus - a fost benefică. Voi sunteți responsabili de venirea pe tron a lui Dodon si voi veți fi responsabili de tot raul pe care-l va face Dodon.


      Konstantin: despre relatia strinsa Plohotniuc-Dodon!

      Konstantine e elementar. Si un motan pus in pericol la ungher - devine tigru :) Voi ce ati vrut ca sa va c@cati in capul lui, sa il faceti responsabil de tot raul din RM (dar vadit sa nu-i evidentiati pe altii, care raportul KROLL i-a identificat ca hoti) sa aruncati cu pietre in casa lui, iar el sa va linga pe cap? Tu daca ai fi fost in locul lui, cum ai fi procedat? El reprezinta un alt clan, care va face totul sa ramina cu ceea ce are ca si orice alt capitalist din lumea libera capitalista pe care R Moldova o construieste. Comunizmul nu a mers si nici nu merge nici in tara unde a fost initiat.

      Ștergere
    11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    12. Cu drumurile noastre care crapa dupa un an de exploatare, pentru-ca 50% la suta se fura eu am inteles. Dar imprumutul nu-i un merit, mai ales chind nu-l administrez corect si cinstit. E alceva chind creez conditii p/u INVESTITII straine in tara ta; cu asta actuala guvernare nu se poate lauda.

      Despre Sor ! N-am auzit raspuns! De ce el nu sta la racoare!?????? Argument ca dinsul a dat marturii contra lui Filat si se bucura de imunitate, nu le accept!

      Coruptia - Ca deobicei moldovanul asteapta sa vina cineva sa faca ordine in tara lor!

      Despre relatia Plahotniuc-Dodon n-am inteles nimic! Absolut nimic! Care tigru!?? Nimic elimentar din cele spuse de tine!

      Ce facem cu miliardul? Unde-i? Plahotniuc nu tia spus?

      Ștergere
    13. Konstantin: Cu drumurile noastre care crapa dupa un an de exploatare,

      Desigur ca daca vreai sa compari calitatea drumurilor iti dau si adresa. Fa un drum pina la Balti pe soseaua ce trece prin Orhei. Pe acest drum este inca nereparat un segment de la satul Ratus de linga Saratenii-Vechi si pina la Sangerei si te asigur ca vei primi toata placerea sa vezi drumuri « crapate ».

      Konstantin: Despre Sor !

      Poate ca nu esti la current dar Sor e in arrest la domiciliu. Se vor gasi probe si va fi pus si el la dubala impreuna cu complicii.

      Konstantin: Coruptia - Ca deobicei moldovanul asteapta sa vina cineva sa faca ordine in tara lor!

      Constantine, tu esti gata sa stringi toti coruptionerii din RM pe un stadion si sa i-ai automatul si sa-i impusti?


      Konstantin: Despre relatia Plahotniuc-Dodon n-am inteles nimic!

      Eu nustiu de este o astfel de ralatie. Fiindca Dodon e omul Moscovei. Si pe de alta parte grupul lui Nastase cu grupurile lui Dodon si Usatii s-au asociat impreuna si au aruncat cu pietre in casa lui Plahotniuc. Ar fi culmea idiotizmului ca Plahotniuc sa-l roage pe Dodon sa-i arda casa.

      Konstantin: Ce facem cu miliardul? Unde-i? Plahotniuc nu tia spus?

      Aici eu raspunsul il astept de la KROLL. Primele 600 mln $ sunt deja identificate, dintre care 200 mln $ sunt in Rusia trimisi. Acum Ktroll lucreaza asupra identificarii exacte a proprietarilor sumelor disparate de bani.

      Ștergere
    14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    15. Arest la domiciliu tu il socoti de arest? ha-ha
      Se cauta probe? ha-ha

      Varianta propusa de tine,cu nimicirea fizica este perfecta. Dar sint si metode civilizate .

      Culmea idiotiSmului e sa crezi Dodon a devenit presedinte, fara ajutorul lui Plahatniuc. Pe Usatii p/u finantare din exterior l-a scos din alegeri parlamentare. Dar pe Dodon pentru aceiasi incalcare- nu! Nu mai vorbesc despre CEC-ul, care au favorizat turismul electoral, si a defavorizat diaspora!

      Stii tu foarte bine despre prietenia intre acesti doi tilhari, dar daca vrei i-ti pot aduce o tona de argumente!

      Chetraru a spus ca toata informatia de la Kroll, CNA-ul o cunostea din timp. Banii furati din BEM sau dus la procurarea Aeroportului. De iure, Shor este proprietarul Aeroportului, de facto Plahotniuc!

      Si lasa-l tu pe Nastase in pace, el din buzunarul tau n-a furat nici un ban, in comparatie cu idolul vostru, care va pune intr-un buzunar (p/u Troling) un leu, dar din alt buzunar va fura doi!

      Ștergere
    16. Konstantin: Si lasa-l tu pe Nastase in pace, el din buzunarul tau n-a furat nici un ban ...
      ------
      Aici ai dreptate doar partial. Eu asi spune ca mai bine imi fura un ban, decat mi-a furat viitorul mie si copiilor mei, cand Nastase s-a unit cu Dododon si Usatii si a pus batista pe tambal referitor la Integrarea Europeana a R Moldova si toti 3 cu bandele lor au inchinat Moldova Rusiei.

      -----------

      Pe de alta parte, nu e chiar atit de alb ingerul tau Nastase. Iata citeste/priveste
      Conferinţa de presă de azi la URL de mai jos.

      Conducerea Organizației Teritoriale Orhei a PPPDA părăsește formațiunea

      12:05, 16 Ian 2017

      Patru persoane, printre care și președintele Organizației Teritoriale Orhei a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Ion Levința, anunță că părăsesc formațiunea. Într-o conferință de presă la IPN, aceștia au declarat că PPPDA nu îi mai reprezintă și că nu mai au încredere în liderul formațiunii, Andrei Năstase, care, în opinia lor, doar profită de munca oamenilor și are exclusiv interese să ajungă la putere.

      Potrivit lui Ion Levința, din start organizația teritorială de la Orhei s-a divizat în două grupuri: unul constituit din oameni onești, care își doresc să combată regimul oligarhic, iar altul format din persoane controversate, caracterizate prin traseism politic, chiar și indivizi cu antecedente penale. Levința afirmă că, deși această divizare era evidentă, Năstase și-a exprimat susținerea pentru grupul compromis și a încercat promovarea acestuia la conducerea organizației teritoriale. Însă, tabăra onestă s-a opus și acest lucru nu s-a reușit.

      Ion Levința a menționat că organizația de la Orhei este unda dintre cele mai numeroase. De la constituire, membrii organizației au muncit foarte mult, însă liderii partidului nu au decât interese personale, pe care le promovează și profită de munca oamenilor simpli. Ion Levința afirmă că Andrei Năstase este un lider fals, cu legături de frăție cu Țopii, care își doresc cu orice preț accederea la puterea, pentru a scăpa de răspundere penală.

      Ion Levința l-a învinuit pe Andrei Năstase că nu merge în teritoriu pentru a afla ce cred oamenii despre liderii formațiunii. Acesta a insistat că Andrei Năstase nu mai reprezintă platforma în jurul căreia s-au unit oameni care și-au dorit să schimbe ceva în țară și să lupte cu sistemul oligarhic.

      Ion Levința a mai spus că deocamdată doar patru persoane fac parte din grupul de inițiativă de părăsire a partidului, însă cu siguranță în zilele ce urmează mai mulți membri care vor pleca din formațiune, pentru că sunt nemulțumiți de situația creată și de atitudinea dictatorială a șefilor de partid.

      http://ipn.md/ro/politica/81544

      Ștergere
    17. Conferinţe IPN | Conducerea Organizației Teritoriale a PPPDA, declarația de părăsire a PPPDA.

      https://www.youtube.com/watch?v=7UlWobzFlTA

      Ștergere
    18. Turueticii din clanul Nastase-Topii limitati in gandire si strategii au creat a doua problema Moldovei, facandu-l pe Dodon presedinte al RM.

      Acum insusi sustinatorii celor din DA vor incepe sa-l venereze pe Plahotniuc ca sa-i scape de urgia ruseasca Dodon. Si aici nu e o gluma, deoarece in spatele lui Dodon sta Interfrontul prorusesc (zisi socialisti), coloana a 5-a a Kremlinului in R Moldova, o suita intreaga de experti cu epoleti din FSB-ul rusesc impreuna cu propaganda radio- tele- internet ruseasca care face teren prielnic pentru omuletii vierzi din Rusia in Moldova. Asa ca daca nu-i cap la banda lui Nastase - vai de picioarele moldovenilor ...

      ---------
      Într-un comunicat difuzat presei, PDM menționează că este categoric împotriva poziției exprimate de Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și susține că va neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord.

      PDM se pronunță ferm pentru continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană și susține că relația Moldova – UE trebuie să rămână axa fundamentală a politicii noastre externe. Cu un astfel de mesaj a venit pe facebook și președintele PDM, Vlad Plahotniuc. “Moldova are un singur vector extern – vectorul european. Iar acest adevăr trebuie spus cu fruntea sus în orice vizită peste hotare, fiindcă țara noastră nu are voie să dea semnale contradictorii de politică externă”, a scris Plahotniuc. El a mai adăugat că PDM nu doar va bloca orice tentativă de anulare a lui, dar va accelera implementarea astfel încât beneficiile să fie simțite în continuare de cât mai mulți oameni. “Acordul este bun, a dat roade și va da roade”, a menționat președintele PDM.

      http://www.timpul.md/articol/reacia-pdm-la-declaraiile-lui-dodon-politica-externa-a-r--moldova-se-stabilete-la-chiinau-103329.html

      Ștergere
    19. Eu vad ca discut cu peretii.

      Ștergere
  11. Ulinici i-a spus lui Nikitus-Magarus ca "Jurnal"-ul are datorii. Inseamna ca are .

    RăspundețiȘtergere
  12. N-a mai ramas mult si noi vom scapa de mizeria pe numele "haita PD-Ulinici" cu tot cu lohotronul lor cu numele de "Edelweis" .
    Cine vor fi atunci alde Dodon si alde Magarus ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Treucăus, chiar comentariile astea nu-ti spun nimic?

    RăspundețiȘtergere
  14. Constantin Turcu daca dumneata consideri ca te-am amenintat este treaba ta. In rest pot doar sa ma bucur de faptul ca notele mele de blog sunt citite, provoaca controverse si discutii. Comentariile nu sunt nimic altceva decat o modalitate de critica/lauda la adresa textelor mele. Opinia fiecarui trebuie respectata. Ceea ce nu accept este limbajul licentios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Notele tale au efect total diferit de cel, la care te astepti! Provoci ura fata de tine si asemeni tie.
      Nu ai comparat niciodata situatia noastra, cu cea a rusilor de pina la 1918.
      Daca nu tragi concluzii din istorie, ea se repeta!

      Ștergere
    2. In esenta, aveti dreptate...Cit de incorecta situatia nu ar fi, trebuie respectate anumite reguli fe etica a postarilor. Ca altfel, suntem doar pe hirtie europeni...Pe mine ma mira altceva- Cum d. Nichitus, cu o asa educatie, ati ajuns cum ati ajuns? De ce nu comentati alte subiecte interesante din societate, ca sunt destule? De exemplu, procurorul care a lovit activistul cela? Sau moartea invaluita in mister de la anul nou in spitalul Singerei? De ce? Raspundeti-mi, va rog!

      Ștergere
    3. Apropo, Veaceslav Burlac, a postat un articol fundamental despre politica moldoveneasca (si cea mondiala poate) pe VoxPublica citiva ani in urma, cind Publica nu era sub "ocupatie". Articolul nu mai tin minte cum se numea dar era publicat dupa intilnirea blogerilor cu Adrian Candu de la Codru.(poate ati fost si dvs.) Veaceslav, atunci compara politica cu un joc de sah si spunea ca nu doreste sa fie un pion in lupta asta...Din pacate, a cedat...Ma intreb, oare ce figura sunteti dvs?
      Tot el apoi spunea(sper sa nu gresesc persoana), ca, succesul si recompensa morala si materiala vine din comentariile de sub articol...Sper ca, ve-ti fi remunerat bine...
      Eu sunt de parerea ca, atita timp cit 90% din populatia tarii nu citeste o carte pe an, atita timp v-a fi saracie si degradare morala...
      Am sa plec si eu peste hotare,pentru viitorul copiilor mei cum pleaca toti si nustiu cine ii v-a aduce o cana de apa mamei mele la batrinete...
      Si dvs. contribuiti la acest lucru, din pacate...
      Eu mai mult nu mai comentez nici-o postare de-a dvs., parerea mea v-am spus-o, sa ne judece Dumnezeu!

      Ștergere
    4. Apropo, Veaceslav Burlac, a postat un articol fundamental despre politica moldoveneasca (si cea mondiala poate) pe VoxPublica citiva ani in urma, cind Publica nu era sub "ocupatie". Articolul nu mai tin minte cum se numea dar era publicat dupa intilnirea blogerilor cu Adrian Candu de la Codru.(poate ati fost si dvs.) Veaceslav, atunci compara politica cu un joc de sah si spunea ca nu doreste sa fie un pion in lupta asta...Din pacate, a cedat...Ma intreb, oare ce figura sunteti dvs?
      Tot el apoi spunea(sper sa nu gresesc persoana), ca, succesul si recompensa morala si materiala vine din comentariile de sub articol...Sper ca, ve-ti fi remunerat bine...
      Eu sunt de parerea ca, atita timp cit 90% din populatia tarii nu citeste o carte pe an, atita timp v-a fi saracie si degradare morala...
      Am sa plec si eu peste hotare,pentru viitorul copiilor mei cum pleaca toti si nustiu cine ii v-a aduce o cana de apa mamei mele la batrinete...
      Si dvs. contribuiti la acest lucru, din pacate...
      Eu mai mult nu mai comentez nici-o postare de-a dvs., parerea mea v-am spus-o, sa ne judece Dumnezeu!

      Ștergere
  15. INCEPAND DE ASTAZI 15 IANUARIE 2017 ORICE LIMBAJ LICENTIOS VA FI STERS.

    RăspundețiȘtergere
  16. in noiembrie sa inirziat cu plata o zi si pentru o zi li sa spus in 3 zile sa paraseasca spatiile,apoi sa propus anticipat plata pentru 6 luni ,dar hotarirea proprietarului a ramas neclintita ,cum comentati d-le Nikitus

    RăspundețiȘtergere