vineri, 4 noiembrie 2016

DE CE MAIA POATE PIERDE ALEGERILEMaia Sandu nu este Alba ca Zăpada. Și nu este vorba de faptul că a făcut parte dintr-un Guvern sprijinit de  comuniști și condus de un prim-ministru fără diplomă, nici de faptul că a făcut o reformă a educației cel puțin dubioasă. Nu e vorba nici despre faptul că, pe timpuri, când Igor Dodon era ministrul economiei a lucrat cot la cot cu acesta De aici.

E vorba despre minciună. Pe 3 noiembrie, la dezbaterile electorale organizate de Pro TV, Maia Sandu a mințit. Atunci a fost distrus mitul Maia Sandu. A mințit atunci când a spus că nu a fost membră a PLDM. Îmi aduc aminte că, pe 7 septembrie 2014, în fața unei mulțimi adunate în Piața Marii Adunări Naționale de către PLDM în cadrul unei manifestații cu titlul “PLDM pentru Europa”, Maia Sandu, alături de Natalia Gherman a dat citire adeziunii lor către formațiunea politică condusă de Vald Filat. Manifestarea din septembrie 2014 era startul campaniei electorale a PLDM pentru alegerile parlamentare. De aici. Dezbaterile electorale au arătat-o pe adevărata Maia Sandu, cea care a refuzat să recunoască un adevăr evident - strânsa legătură pe care a avut-o cu Vlad Filat și PLDM-ul.

Mai mult, la dezbaterile electorale din 3 noiembrie doamna Sandu nu a vrut să fie asociată cu mișcarea unionistă din Republica Moldova. Amintesc că liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu a declarat că se retrage din cursa electorală dacă Maia Sandu va prelua mesajul său de unire. Maia nu a spus nimic despre unirea cu România, iar Mihai Ghimpu nu s-a retras din cursa electorală. De aici.

Doamna Sandu a refuzat ca numele ei să fie asociat cu cel al minorităților sexuale. Anterior candidatul PAS la funcția de președinte, a afirmat că unul dintre obiectivele ei de președinte ține de integrarea membrilor comunității LGBT în societate. De aici. Amintesc că în urmă cu câteva săptămâni, comunitatea LGBT și–a exprimat public suportul pentru candidatul PAS. Directorul asociației Genderdoc-M, Angelica Frolov a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care i-a îndemnat pe toți membrii comunității LGBT să voteze pentru Maia Sandu.

La dezbaterile electorale de la Pro TV Maia Sandu a reușit să piardă, dintr-o lovitură, trei comunități, cea a minorităților sexuale, cea a liberal democraților și cea a unioniștilor. Anterior ea a refuzat ajutorul liberalilor moldoveni și pe cel al Partidului Democrat.
Andrei Țurcanu (poet, critic literar și ex-politician moldovean) nota pe Facebook că „fără resursele administrative al PDM, Maia Sandu nu are nici o șansă în fața lui Igor Dodon.” El adaugă că, acum, ca niciodată, e nevoie de strângerea într-un singur coș a tuturor voturilor posibile (pentru Maia Sandu)! Nu avem altă alternativă. Asta e realitatea, ne place sau nu”.

Se vede cu ochiul liber că Maia Sandu are nevoie de ajutor. Comportamentul imatur al domniei sale, numai gestul de datul mânilor cât face, pare să ne spună că dacă nu primește ajutor la timp, va pierde alegerile prezidențiale. Cine va fi responsabil de asta? Ea, care a refuzat orice ajutor, și prin acest refuz devine antipatică, ori noi, care nu am știut cum să-i-l oferim?
Persistența cu care refuză ajutor politic pare a ne spune că doamna Sandu este ostatica formațiunii politice conduse de Andrei Năstase. Probabil este adevărat. În acest caz, candidatul pro-european riscă să devină mai antipatic decât liderul socialist. Pentru această  transformare este direct responsabilă.13 comentarii:

 1. Kikatus, eu ti-am spus c-ai s-o belesti?!
  Boritule , mai ieri povesteai despre pericolul lui Dodon, azi vad ca pestele(sutinyorul) t-o dat alte indicatii!?
  La tema: Maia in dezbateri l-o rupt pe Dodon, acela din urma nu reusia sa inghida noduri.
  Tu Nikitus cred ca inghiti nu noduri, dar al ceva!

  RăspundețiȘtergere
 2. Unionistii au votat-o pe maia in 1 tur. Cei 1.6% pe care KiKatus ii numeste unionistii lui Ghimpu sint:
  -functionari corupti din primarie carora le arde curul
  -afaceristii de pe linga Chirtoaca
  Ca si minoritatilor sexuale(PD,cei de la Publica), "unionistii" lui Ghimpu nu vor vota niciodata un cadidat anti-oligarhic si anti-corupt.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi este greata de scheunatul acestui pichidus.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu exista decit doua variante . Ori cu Dodon dar Moldova va pierde sprijinul lumii civilizate , ori cu Maia Sandu si Moldova va mai suge la titele vestului dezvoltat . Deci ori faliment rapid cu Dodon caci Rusia nu are bani pentru Chisinau caci are destule alte tari-marioneta de intretinut plus implicarea in Siria , ori ar mai fi o șansa cu Maia .

  RăspundețiȘtergere
 5. Doar nebunii ar vota cu Dodon ... ce ar urma ? blocada la granitele tarii ...Ukraina deja si-a rechemat ambasadorul si urmeaza a masa trupe la granita Moldovei vazuta cu Dodon in frunte ca o tara vasala Rusiei plus o prabusire a relatiilor economice .nu va dura mult ca aceasta pozitie sa fie si a Romaniei . Occidentul va inchide toate proiectele de ajutorare a Moldovei si trebuie spus ca relatiile comerciale se indreapta spre 70% cu tarile nemembre ale Uniunii Euroasiatice in frunte cu Rusia . greu de crezut ca exporturile moldovene spre vest vor putea fi inlocuite cu cele spre Rusia . asta inseamna inchiderea de multe afaceri in tara si o explozie a somajului . va urma o crestere a impozitarii si o fuga a capitalului din Moldova .

  RăspundețiȘtergere
 6. Domnitza noastra MAIA SANDU,
  Trebue sa faca fatza la o ploaie de atacuri FURIBUNDE din partea multora printe care si oameni_ inteligentzi si de buna credintza.
  Dodon ramane ALBA ca Zapada caci nimeni nu se atinge de el cu toate ca, daca il cautzi bine are mai multe bube in cap decat oricare alt cadidat la preshedintzie.

  Ba, moldovene, frati - mio !!!!!!!! Nu mai asculta invectivele reciproce ale acestor candidati caci totzi_ umbla dupa CIOLAN!!!!!!!!! Dar totusi trebue sa votam gandindu - ne la un fir CONDUCATOR ::::::::: IN ce DIRECTZIE vor sa ne nduca cei doi ultimi candidatz ?????????? MAIA are o directrzie precisa si clar avantajoasa pentru poprul de jos , pentru intelectualitate si pentru oamenii de afaceri.:::::::: EUROPA si inevitabil Romania caci Romania este in Europa.

  Dodon, vrea Rusia si striga jos Uniunea Europeana caci asa vrea Kremlinul. Nimeni nu intzelege
  dece Dodon trage poporul de jos, sarac si infometat spre o dirctie unde este saracie caci mirajul lui dodon este unul singur si fals ::::::: marea piatza ruseasca. Dar piatza europeana este si mai mare. Iar daca moldovanu vrea in Europa asta nu inseamna ca piatza ruseasca va dispare.Rusia va avea totdeauna nevoie de Europa . Dodon ne promite piatza ruseasca ca si cum aceasta piatza are fi proprietatea lui. Nu a&m auzitr pe rusi sa promita moldoàvanului_ sau lui Dodon ca daca el va ajunge la putere va avea piatza ruseasca pe tava.Si mai eszte o chestiune capitala;;;;;;;;; Rusia nu POATE si nu va putea niciodata sa ajute finaciar basarabia cum face Europa si americanii, caci rusia este o tzara saraca, cu aliatzi saraciu si dictatori pe deasupra.

  Nea Vasile cred ca ai intzeles cum se misca lucrurile in tzara lui Papura VODA si vei vota Europa caci inca nu am auzit pe cineva din Europa sau America sa fuga un Rusia pentru a trai mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 7. Vichea (Blogger hrenova) nu aiuri, lasă prostiile... Măgari de-alde voi cam mulți în ultima vreme apar în presa lui Plaha.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vichea (Blogger hrenova) nu aiuri, lasă prostiile... Măgari de-alde voi cam mulți în ultima vreme apar în presa lui Plaha.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ma gandeam sa-i spun si eu acestui asa-numit jurnalist (de fapt, lacheul celor de la guvernare, nu conteaza cine e, pe toti i-a slijit), dar vad ca i-ati spus voi foarte bine.
  Jurnalist de doi bani.

  RăspundețiȘtergere
 10. alegerea lui Dodon va insemna izolarea Moldovei mai ceva ca izolarea regimului criminal nebunesc comunist din Coreea de nord . Ucraina nu va mai face nici o distinctie intre Tiraspol si Chisinau . relatiile se vor raci cu toti cei care ajuta astazi faptic si nu din vorbe Moldova . si intre noi fie vorba acest PSRM a lui Dodon e tot atit de "socialist" cum e musulman Papa de la Roma . in Moldova nu exista cu adevarat o "stanga" politica ... PD e acaparat de Plahotniuc ...PCRM e acaparat de "famiglia" Voronin ...iar PSRM e doar un regiment de omuleti verzi ai imperialistilor si militaristilor rusi .care "stanga" ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ar trebui facuta o chemare catre ucrainienii din Moldova . nu fiti masa de manevra a Moscovei contra chiar a fratilor vostri ucrainieni de la Ukraina .

   Ștergere
  2. ar trebui facuta o chemare catre ucrainienii din Moldova . nu fiti masa de manevra a Moscovei contra chiar a fratilor vostri ucrainieni de la Ukraina .

   Ștergere
 11. alegerea lui Dodon va insemna izolarea Moldovei mai ceva ca izolarea regimului criminal nebunesc comunist din Coreea de nord . Ucraina nu va mai face nici o distinctie intre Tiraspol si Chisinau . relatiile se vor raci cu toti cei care ajuta astazi faptic si nu din vorbe Moldova . si intre noi fie vorba acest PSRM a lui Dodon e tot atit de "socialist" cum e musulman Papa de la Roma . in Moldova nu exista cu adevarat o "stanga" politica ... PD e acaparat de Plahotniuc ...PCRM e acaparat de "famiglia" Voronin ...iar PSRM e doar un regiment de omuleti verzi ai imperialistilor si militaristilor rusi .care "stanga" ?

  RăspundețiȘtergere