luni, 27 iulie 2015

USATÎI ȘI FURTUNA DIN PAHARUL. MAIA CON DIOSPrimarul orașului Bălți, Renato Usatîi, îndemnă deputații din fracțiunea PLDM să părăsească această formațiune politică și să se alăture partidului condus de Iurie Leancă. Așa cum a făcut-o săptămâna trecută domnul deputat Nicolae Juravschi.

Potrivit lui Usatîi, în curând președintele PLDM, Vladimir Filat, va fi arestat, întrucât acesta este implicat în schemele de devalizare a BEM, Unibank și Banca Socială. Controversatul politician a prezentat niște hârtii despre care a spus că sunt probe potrivit cărora o companie off-shore care ar fi luat credite la Banca de Economii și a achitat serviciile oferite de către o companie de consultanță pentru Partidul Liberal Democrat și Vladimir Filat.

„Treceți băieți la Iura Leancă, vă rog eu, cât nu-i târziu”, a declarat Renato Usatîi. 

Îndemnul adresat deputaților liber democrați are loc într-un context politic fierbinte – discuțiile pentru desemnarea doamnei Maia Sandu în funcția de premier al Republicii Moldova. Cui i-ar convine reducerea numărului de membrii ai fracțiunii PLDM? Concurenților politici ai PLDM care ar avea posibilitatea să desemneze un nou premier în locul doamnei Maia Sandu. Această trădare a intereselor PLDM vine să reducă la minimum șansa pe care, din funcția de prim ministru, Maia Sandu o are pentru a readuce Moldova pe linia de plutire.

Jurnaliștii de la portalul ziare.com, străini jocurilor din culisele puterii moldovenești afirmă că Moldova, aflată în pragul incapacității de plată și sub asediul propagandei ruse poate fi redresată doar de doamna Sandu.
 
Chemarea pe care o face domnul Usatâi are drept scop reducerea șanselor doamnei Sandu de a deveni prim ministru al Republicii Moldova. De ce face acest lucru liderul formațiunii politice Partidul Nostru? Dacă ne aducem aminte că domnia sa este cunoscut pentru ideile sale anti americane – anterior domnia sa afirma că din sediul Ambasadei SUA la Chișinău va face un local karaoke. Și dacă ne aducem aminte că în repetate rânduri a vorbit despre relațiile pe care le are cu serviciile speciale din Federația Rusă, acest gest politic vine în sprijinul celor care doresc instaurarea la Chișinău a unei crize politice de lungă durată. Adică a serviciilor secrete ruse.

Această furtună în paharul cu apă al politicii moldave se dorește a fi un nou element de presiune la adresa liderului liberal democrat. Asta înseamnă că discuțiile pentru numirea premierului se apropie de final. Cu cât mai aproape sunt partidele pro-europene de crearea noului guvern, cu atât mai grosolane sunt încercările de a opri investirea guvernului de coaliție.  

Este știut că serviciile oferite de către compania Greenberg Quinlan Rosner Research au făcut posibil ca la alegerile din 2010, PLDM-ul să obțină peste 29% dintre voturi - cel mai bun rezultat al său de până atunci. Nimeni din cadrul PLDM nu a ascuns că se lucrează cu experții americani.

În comunicatul de presă al PLDM se afirmă negru pe alb că  „relaţiile PLDM cu partenerii din ţară şi de peste hotare sunt desfăşurate transparent, în baza unor contracte şi acorduri încheiate direct cu partidul, în conformitate cu legislaţia în vigoare”. Deci nici un fel de trimiteri către firme netransparente așa cum a insinuat domnul Usatâi. Datele oficiale trimise de PLDM către Comisia Electorală Centrală o dovedesc din plin.

Deci spusele făcute de primarul Bălțiului nu sunt altceva decât o furtună într-un pahar cu apă. Dacă ne vom uita cu atenție la instituțiile de media care vor răspândi cele spuse de domnul Usatâi vom afla și comanditarul acestor presiuni la adresa liderului PLDM.

Cu cât eforturile depuse de ruși pentru a o scoate din jocul politic moldav pe Maia Sandu vor crește, cu atât mai mult va spori și încrederea mea în justețea candidaturii PLDM la postul de prim ministru. Maia con Dios! Maia prim ministru!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu